Avarinis automobilio užvedimas: skubi pagalba, kai jos labiausiai reikia

Eksploatuojant automobilį vairuotojams tenka susidurti su begale sudėtingų ir kartais net itin nemalonių situacijų. Kai kuriais atvejais transporto priemonė ima gesti viduryje kelionės, todėl jos nebegalima tęsti, o kartais su tokiomis problemomis susiduriama dar nė neprasidėjus kelionei. Labai dažna problema – neužsivedantis automobilis!

Tokiais atvejais daugelis pasimeta ir mano, kad nebėra jokios galimybės greitai išspręsti tokią iš pirmo žvilgsnio sudėtingą problemą. Ir nors iš tiestų neužsivedantis automobilis yra rimta problema, ją išspręsti gali padėti avarinis automobilio užvedimas. Šias paslaugas siūlo daugelis pagalbos kelyje specialistų, kurie paprastai į nurodytą vietą atvyksta nedelsdami ir operatyviai bei sklandžiai užveda automobilį.

Priežastys, kodėl automobilis neužsiveda

Su neužsivedančiu automobiliu vairuotojams tenka susidurti dėl daugybės įvairių priežasčių. Ir nors kiekvienas atvejis yra individualus ir skirtingas, galima išskirti kelias dažniausiai pasitaikančias priežastis:

  • Palikti įjungti automobilio žibintai yra pakankamai dažna priežastis, dėl kurios transporto priemonė nebeužsiveda. Įjungtos šviesos išeikvoja automobilio akumuliatorių ir galiausiai jis visiškai išsikrauna. Laimei, ši problema išsprendžiama labai nesudėtingai – išsikrovusį akumuliatorių galima pakrauti prisijungus prie kitos transporto priemonės akumuliatoriaus. Tačiau ne visi vairuotojai su savimi turi akumuliatoriaus užvedimo laidus ar galimybę kreiptis pagalbos į netoliese esančius vairuotojus. Todėl tokioje situacijoje avarinio automobilio užvedimo paslauga yra turbūt greičiausias sprendimas.
  • Žema temperatūra žiemą yra dar viena dažna priežastis, dėl kurios gali nebeužsivesti automobilis. Šaltesniu metų laiku transporto priemonės akumuliatoriui gali nebepakakti galios, kad automobilis užsivestų. Pastaruoju atveju dažniausiai tenka ieškoti naujo akumuliatoriaus. Tačiau su tokia problema galima susidurti ir tuomet, kai akumuliatorius yra pakankamai naujas – taip dažnai nutinka dyzelinu varomiems automobiliams. Tokiu atveju reikia išsikviesti avarinio automobilio užvedimo paslaugos teikėjus, kurie greitai įkraus akumuliatorių.

Žinoma, tai nėra vienintelės priežastys, dėl kurių gali nebeužsivesti transporto priemonė, todėl jei susiduriama su tokia problema, rekomenduojama kreiptis į avarinio automobilio užvedimo paslaugas siūlančius specialistus.

Avarinio automobilio užvedimo paslaugos

Jei jūsų automobilis neužsiveda, visų pirma vertėtų susisiekti su avarinio automobilio užvedimo paslaugų teikėjais. Pirmiausia jie išsiaiškina aktualiausius klausimus telefonu ir bando pasiūlyti problemos sprendimus, kuriuos gali išbandyti ir pats automobilio savininkas. Jei nei vienas iš pasiūlytų sprendimų nepadeda užvesti automobilio, tuomet šių paslaugų teikėjai atvyksta į nurodytą vietą.

Greitas avarinis automobilio užvedimas dažniausiai pasiteisina ir vairuotojas gali toliau sėkmingai tęsti savo kelionę. Tačiau kartais pasitaiko atvejų (ypač esant labai dideliems šalčiams), kai transporto priemonės dėl visiškai išsikrovusio akumuliatoriaus užvesti nepavyksta. Tokiu atveju akumuliatorių tenka keisti. Jei su tokia problema susiduriama kelyje, tuomet klientui gali būti suteikta ir automobilio transportavimo (nutempimo) paslauga.

Svarbūs šių paslaugų privalumai

Avarinis automobilio užvedimas – tai paslauga, kuri neretai tampa vienintele išeitimi nebeužsivedant transporto priemonei. Ir ši paslauga turi daugybę privalumų, tarp kurių yra:

  • Labai greitas atvykimas į vietą. Šių paslaugų teikėjai puikiai supranta, kad jų klientams labai svarbu laikas, todėl į kiekvieną atvejį reaguojama labai atsakingai ir operatyviai.
  • Patikrinamas akumuliatorius. Kadangi paprastai akumuliatorius būna pagrindine neužsivedančios transporto priemonės problema, šių paslaugų teikėjai greitai patikrina akumuliatorių ir jo įtampą. Tokiu būdu nustatoma ir akumuliatoriaus būklė, todėl lengviau suprasti, ar akumuliatorių būtina keisti nauju, ar tereikia jį pilnai įkrauti.
  • Patikrinamas generatorius. Šios srities specialistai atvykę į kliento nurodytą vietą taip pat patikrina ar transporto priemonės generatorius tinkamai įkrauna akumuliatorių.
  • Patikrinama automobilio iškrova. Tokiu būdu išsiaiškinama, ar automobilio akumuliatoriaus išsikrovimas nepasikartos artimiausiu metu.

Taigi, jei jūsų automobilis nebeužsiveda ir jūs išbandėte visas jums prieinamas priemones, kad šią problemą išspręstumėte, tačiau patiems to padaryti nepavyko, arba tiesiog neturite galimybės ar laiko patys bandyti užvesti automobilį, avarinis automobilio užvedimas yra patogiausias pasirinkimas.